Resor

Följ med till Normandie under 2018!

Boka här >>>

 

A

I samarbete med Lotus Travel är d-dagspodden stolt att kunna få erbjuda dig att delta på en resa till Normandie under 2018.

Den första resan arrangeras 27 april - 1 maj 2018!

A

A

En av världshistoriens mest berömda dag, den 6 juni 1944, invasionen av Normandie eller D-dagen, är målet för vår första  resa med Lotus Travel.

Under ledning av Niklas Kristoffersson, som ligger bakom podcastserien D-dagen, besöker vi de mest intressanta platserna för allt som ägde rum denna intensiva dag.

Vi besöker de fem anfallsstränderna, platserna där fallskärmssoldater stred, tyska artilleriplatser och mycket annat.

Niklas Kristoffersson är en av Sveriges främsta experter på D-dagen. Han har ägnat snart fyrtio år på att studera vad som hände före, under och efter den 6 juni 1944. Från strategin till enskilda soldaters upplevelser.

A

A

PROGRAM

Dag 1 – 27 april

Avresa från Arlanda med SAS direktflyg till Paris. Anslutningar från Kastrup och Landvetter på förfrågan. På flygplatsen möts vi av vår färdledare Niklas Kristoffersson samt en lokal guide som visar oss till vår egen transferbuss med vars hjälp vi tar oss de ca tre timmarnas resa till Caen, vår hemvist för de kommande fyra nätterna. Väl i Caen checkar vi in på hotellet innan vi på kvällen samlas för en informationsträff och välkomstmiddag.

Lunch på egen hand, middag ingår.

Dag 2 – 28 april

Efter frukost gör vi en kort bussresa från hotellet till Bénouville där dagen inleds med krigshistoriens bäst utförda Coup-de-Main mot Pegasusbron. Efter ett besök på det trevliga museet bredvid bron fortsätter vi till Mervillebatteriet och stannar på vägen till med bussen för att se på några av de områden där brittiska fallskärmsjägare landade under natten den 6 juni 1944.

Innan vi äter lunch i den lilla byn Colleville-Montgomery besöker vi det tyska motståndsnästet Hillman som var den enskilt största orsaken till att den brittiska 3:e divisionen inte nådde sitt mål för d-dagen, att inta Caen.

I tur och ordning besöker vi sedan Sword-, Juno- och Goldstränderna innan vi avslutar denna första dag med att berätta om de flytbara Mulleberryhamnarna, ovanför Arromanche-les-Bains.

Dag 3 – 29 april

Dag två inleds med ett besök vid det tyska batteriet vid Lounges-sur Mer. Resten av dagen handlar till allra mesta del om Omahastranden. Vi kommer att gå på två längre promenader för att verkligen studera den mest kända anfallstranden i detalj. Bussen släpper av oss vid det tyska motståndsnästet nummer 60 och vi går utmed stranden till motståndsnäste 62 innan vi promenerar upp till den vackra och minnesvärda amerikanska krigskyrkogården där bussen hämtar upp oss igen.

Vi stannar kort till vid två platser i den mittersta delen av Omahstranden innan vi äter lunch i Vierville-sur-mer. Efter lunch tar vi ytterligare en promenad på den västra flanken av Omahastranden där vi bland annat ser närmare hur verklighetens ”Rädda meniga Ryan” anfall gick till.

Dagen avslutas med en av resans höjdpunkter: Pointe du Hoc. Den 2:a Rangerbataljonens i praktiken meningslösa anfall uppför klippan har blivit en hörnsten i den amerikanska historien om D-dagen. Månlandskapet på ängen bakom strandklipporna är verkligen en upplevelse.

Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 4 – 30 april

Vår sista dag ägnar vi åt det amerikanska luftburna anfallet under natten den 6 juni 1944. Vi börjar i den 82:a divisionens område och besöker också Sainte-Mère-Église. Bussen tar oss sedan in i den 101:a divisionens stridsområde, där vi bland annat besöker platsen för ”Band of Brother”-kompaniets anfall mot de fyra kanonerna som sköt mot Utahstranden.

Lunch äter vi precis bakom Utahstranden innan vi besöker det ombyggda museet precis bakom strandvallen. Efter det åker vi till Dead mans corner och besök på ett eller två av de museer som finns där. Dagen avslutas med ett besök på den tyska krigskyrkogården vid la Cambe innan bussen tar oss till hotellet.

Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 5 – 1 maj

På morgonen checkar vi ut och lämnar hotellet och Caen för att åka till flygplatsen och hemresan till Arlanda.

Fakta om resan

Höjdpunkter:

• Det luftburna anfallet mot Pegasus-bron
• De brittiska anfallsstränderna
• Det tyska batteriet vid Longues-sur Mer
• Omahastranden
• Pointe du Hoc
• Utahstranden
• Verklighetens ”Rädda menige Ryan” och ”Band of Brothers”

 

 

Hotell

Novotel Caen Côte de Nacre hotell ****

Stilrent hotell med lugnt läge i utkanten av Caens centrum och perfekt placerat för oss som ska resa mycket under de intensiva dagarna i Normandie. På hotellet finns en terrass med pool samt restaurang och bar. Trevliga och rymliga hotellrum med alla bekvämligheter.

Läs mer om hotellet >>>

 

 

 

Paket inkl. flyg:

14900kr/person i del i dubbelrum.

I detta pris ingår:

• Direktflyg med SAS Arlanda-Paristur & retur i ekonomiklass inkl. skatter.
• 4 nätter på 3-stjärnigt hotell (del i dubbelrum) inkl. frukostbuffé.
• Ankomsttransfer med lokal guide från flygplatsen till hotellet.
• Avresetransfer till flygplatsen (utan lokal guide).
• Välkomstmiddag exkl. dryck.
• 3 st. 2-rättersluncher exkl. dryck.
• Inträde till museum angivna i programmet
• Samtliga transporter och aktiviteter angivna i programmet.
• Svensk guidning av Niklas Kristoffersson enligt program.

Övriga tillägg:
Enkelrumstillägg:1900kr/person.

Avbeställningsskydd via ERV/Europeiska. Pris: 6% av resans pris.

Reseförsäkring (Europeiska ERV) Pris:235 kr/person för 8 dagar.
Komplement till hemförsäkringen. Läs mer på http://www.erv.se/produkter/semesterforsakring/

 

 

Flygtider

Datum 24 april 2018
Sträcka: Stockholm - Paris
Flygtider: 10:40 - 13:10
Flygbolag: SAS

Datum: 1 maj 2018
Sträcka: Paris
Flygtider: 14:00 - 16.25
Flygbolag: SAS

Vi har 25 platser bokade på flighterna ovan. Vi kan på förfrågan boka anslutningsflyg från Landvetter och Kastrup.

BOKNINGSREGLER

Vid bekräftelse av bokningen fakturerar vi 2500kr/person i en anmälningsavgift som skall vara Lotus Travel tillhanda inom 14 dagar. Ev. tillkommer kostnader för ev. deposits till hotellet som vi måste ta ut i samband med anmälningsavgiften.

Slutbetalning senast 30 dagar före avresa.