p011582

Avsnitt 26 - Dagarna efter d-dagen

Med ett brett men mycket grunt brohuvud skulle de nio allierade divisionerna slå sig framåt mot de tyska divisioner som fanns eller var på väg till Normandie. Cherbourghalvön skulle få kontakt och Caen skulle intas innan tyskarna hann att kraftsamla sina styrkor. D-dagen var över men slaget om Normandie hade bara börjat.

» 26. Dagarna efter d-dagen

juno

Avsnitt 27 - Normandie sommaren 1944

Anfallet hade sommaren 1944 kört fast och de allierade fick strida i Normandies svårgenomträngliga häcklandskap. Kritiken mot Montgomery och Eisenhower växte medan framförallt britterna började tro att ett nytt skyttegravskrig hade kommit för att stanna. Då inleds operation Cobra.

» 27. Normandie sommaren 1944

bo%cc%88cker

Avsnitt 28 - Bok-, film- och resetips

Vi går igenom de bästa och sämsta böckerna för dig som vill gå mer i djupet om d-dagen. Utöver böckerna utlovas filmrecensioner och tips på bra och dåliga museer att besöka i Normandie och England.

» 28. Bok-, film- och resetips

omaha8

Avsnitt 29 - En kontrafaktisk d-dag

Vad hade hänt om om skett? Kunde tyskarna vinna? Vad hade hänt om amerikanerna inte kunde vinna på Omahastranden? Om Caen hade fallit första dagen, hade sommarens strider sett annorlunda ut? Om tyskarna sänt hela sin 15:e armé till Normandie, hade de allierade kunnat stå emot?

» 29. En kontrafaktisk d-dag