General Eisenhower with Staff

Persongalleri

I poddavsnitten såväl som i texterna på denna webbplats nämns många personer. Fler av dem är kända och de flesta vet något om dem men många är nya bekantskaper som behöver en presentation. I persongalleriet kan du botanisera bland namnen som är sorterade avsnitt per avsnitt beroende på när de först presenteras i poddserien.

» Persongalleriet

fqaktaruta

Fakta i kortformat

Både poddavsnitten och fördjupningen på denna webbplatsen är fylld av information som naturligtvis tar tid att läsa. En del av den informationen är istället samlad i mycket korta faktarutor på denna under sida "fakta i kortformat". Här finns dessutom mycket extramaterial i form av faktarutor vars innehåll inte fin s beskrivet någon annanstans.

» Fakta i kortformat

operation_overlord_the_normandy_landings-_d-day_6_june_1944_b5207

Externa länkar

Historia är inte ett ämne som existerar i ett vakuum utan trivs bäst i ett öppet och resonerande klimat. Historien förändras också med tiden vilket kan tyckas motsägelsefullt men nya upptäckter, källor, vinklar, tolkningar och framförallt omprövningar förändrar vår syn på vad och hur historien har utspelat sig. Men just öppenheten är nog viktigast så på denna sida finner du en mängd länkar till andra platser med bäring på d-dagen.

» Externa länkar

bo%cc%88cker

Boktips och recensioner

Det finns nästan obegränsat antal böcker som handlar om eller berör d-dagen. Många är bra men många är också rena skräpet. På denna undersida presenteras exempel på båda sorterna.

» Boktips och recensioner

Vapen, båtar och fordon

Korta beskrivningar av de viktigaste vapnen och fordonen som användes under d-dagen

» Vapen och fordon

Resetips

Platserna för händelserna inför, under och efter d-dagen är många och de ligger långt ifrån varandra. På denna undersida hittar du tips om de bästa museerna och platserna för dig som vill besöka Normandie. Här finns också några delar som inte är värda sitt besök eller som kräver ett rejält detaljintresse för att uppskattas. Även museer och platser i Storbritannien och USA beskrivs.

» Resetips

Om d-dagen.com

En presentation av författare och eventuellt andra som bidragit till denna webbplats. Här finner du också kontaktuppgifter, kontaktformulär och cookie-policy med mera.

» Om d-dagen.com