en_annan_front_liten

Avsnitt 1 - En andra front

Efter andra världskrigets utbrott 1939 var Storbritannien ensam i kampen mot Tyskland. Inte förrän 1941 kom Sovjetunionen och USA med i alliansen. Sovjetunionen krävde direkt en andra front för att avlasta dem i deras kamp mot tyskarna.

» 1. En andra front

cossac_liten

Avsnitt 2 - Cossac-planen

I mars 1943 skapades Chief of staff Supreme Allied Commander under befäl av generallöjtnant Morgan. Arbetet i denna stab låg helt och hållet till grund för var, när och på vilket sätt anfallet över den Engelska kanalen se ut.

» 2. Cossac-planen

atlantvallen_liten

Avsnitt 3 - Atlantvallen

En av Tysklands främsta experter på mobil krigsföring - blixtkrig - skulle under hösten 1943 se sig i rollen som ansvarig för Atlantvallen. Som chef över Armégrupp B ansvarade Erwin Rommel för förberedelserna att se till att de allierade inte fick fotfäste på den europeiska kontinenten.

» 3. Atlantvallen

bodyguard_liten

Avsnitt 4 - Operation Bodyguard

Att invasionen en dag skulle komma visste alla. Men när kommer anfallet? Var kommer de att anfalla? Britternas underrättelsetjänster arbetade hårt med att lura tyskarna med hjälp av den ena bedrägliga planen efter den andra. Operation Bodyguard var kronan på verket.

» 4. Operation Bodyguard